RETURNAREA PRODUSELOR

CONDITII DE RETUR VALABILE EXCLUSIV PENTRU COMERTUL ONLINE

Suntem constienti de faptul ca achizitionarea articolelor sportive poate fi un pic dificila. Astfel, daca alegerea facuta nu te multumeste, fie ca marimea aleasa nu este cea corecta, culoarea nu este cea potrivita sau pur si simplu te-ai razgandit, ai 30 de zile termen pentru retur (perioada reprezinta termenul maxim pana la care produsul trebuie sa ajunga la unul dintre punctele de lucru SportGuru)

Posibilitatea de a returna produsul in 30 de zile nu afecteaza in niciun fel drepturile legale de retur in 14 zile, prevazute in OUG 34/2014. Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata la urmatorul link http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf

Pentru a returna un produs va rugam sa:

1. Trimiteti o cerere de retur completand urmatorul formular - http://www.sportguru.ro/formular-retur

2. Dupa inregistrarea cererii de retur va rugam sa trimiteti coletul prin curier la adresa depozitului nostru logistic: Strada Prelungirea Garii Catelu, nr 35, Cernica, Ilfov. Produsele pot fi returnate si in magazinele noastre din Bucuresti, Brasov, Cluj sau Timisoara.

Conditii generale de returnare:

 • Nu se pot returna produse cu norme speciale de igiena (proteze dentare, centuri de puls, costume de baie/lenjerie, costume inot, casti audio intra/extra auriculare, electrozi de toate tipurile ,etc.) decat daca acestea sunt sigilate
 • Nu se pot returna produse de tip consumabile (creme, spray-uri, detergenti, deodorante, etc.) 
 • Produsele returnate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii minime:

1. cutia/ ambalajul initial al produsului va fi protejat prin impachetarea intr-un ambalaj distinct

2. pe produsul sau cutia/ ambalajul acestuia nu vor fi lipite formulare de retur, AWB-uri, alte documente/ obiecte/ scoci care ar putea sa deterioreze starea produsului returnat

 • Taxa de transport pentru returnarea produselor va fi suportata de SportGuru, o singura data per comanda in termen de 30 de zile de la data livrarii comenzii. (exceptie fac livrarile in Republica Moldova, unde taxele de retur si taxele vamale sunt suportate integral de catre client)
 • Pentru a beneficia de primul retur gratuit, coletul trebuie trimis doar prin FanCourier, cu mentiunea faptului ca transportul intra in sarcina destinatarului "conform contract" (nu ramburs la destinatar). Acest lucru trebuie mentionat atunci cand se intocmeste AWB-ul, catre firma de curierat. Comanda de ridicare a coletului, catre curier, cade in sarcina clientului.
  In cazul in care conditiile de mai sus nu sunt indeplinite, taxa de transport este sportata de client (exceptie fac produsele neconforme).
 • Se foloseste acelasi tip de serviciu pentru transport cu care s-a facut expedierea (curier rapid, orice companie); nu vor fi acceptate retururile trimise prin Posta Romana
 • S.C. Sport Guru SA. va restitui contravaloarea comenzii in cel mult 14 de zile de la data denuntarii in scris a contractului
 • Rambursarea contravalorii produsului se va face beneficiarului mentionat in factura, in contul bancar al acestuia specificat in formularul de retur
 • Nu se poate restitui contravaloarea unui produs care a fost anterior inlocuit in perioada de garantie
 • In cazul in care produsul returnat nu se afla in aceeasi stare ca la momentul livrarii initiale (ex: produs cu urme de folosire/uzura, produs deteriorate, produs cu lipsa cutie/ambalaj etc.) , ramane la latitudinea comerciantului daca se accepta returul prin aplicarea unei taxe de diminuare a valorii produsului. Aceasta taxa va fi comunicata dupa primirea returului.
 • Suma restituita este constituita de valoarea produselor din momentul achizitiei
 • Returnarea produsului se va face impreuna cu toate etichetele si accesoriile primite precum si dovada achizitiei (bon fiscal sau factura fiscala) si sa fie in aceeasi stare ca la momentul achizitiei, fara urme de utilizare, uzura, murdarie etc.
 • Daca produsul returnat a fost insotit de anumite cadouri in urma unor campanii organizate, se vor returna si cadourile
 • Produsul/produsele returnate trebuie impachetate corespunzator pentru a fi protejate impotriva eventualelor deteriorari din timpul transportului
 • Nu pot fi returnate produsele consumabile care au fost deja montate in service (ex: racordaje, lanturi bicicleta etc.)
 • Nu se poate restitui contravaloarea produselor achizitionate cu vouchere valorice sau Carduri Cadou SportGuru
 • In cazul returului se va restitui doar valoarea produsului/produselor returnate, nu si taxa de procesare sau de livrare.
 • Voucherele cadou sau Cardurile Cadou SportGuru nu pot fi returnate
 • In cazul achizitiei pantofilor de alergare va recomandam sa-i probati/testati mai intai indoor (in casa, pe banda)
 • In cazul in care produsul/produsele returnate au fost achitate initial cu vreuna din modalitatile de plata in rate valabila pe site-ul nostru, suma nu se crediteaza direct catre client, ci se va anunta anularea comenzii catre banca emitenta in cauza, urmand ca aceasta sa anuleze contracul de rate agreat initial.
 • In cazul care care produsul/produsele au fost achizitionate folosind un cod de reducere, suma aferenta discountului codului de reducere nu va fi rambursata.
 • In situatia in care clientul beneficiaza de voucherul de bun venit, valabil la prima comanda de minim 500 ron, iar ulterior se returneaza partial produse in acea comanda, iar suma produselor ramase la client este mai mica de 500 ron, voucherul de bun venit se va anula, iar suma de 50 ron se va scadea din suma returului efectuat catre client.

 

Puteti returna produsele:

prin curier, la adresa depozitului nostru logistic : Strada Prelungirea Garii Catelu, nr 35, Cernica, Ilfov (clientii nu au acces la acest depozit)

personal, in magazinele SportGuru

Pentru returnarea produselor achizitionate din magazine va rugam sa consultati conditiile de retur in magazin sau accesand urmatorul link

Pentru livrarile pe teritoriul Republicii Moldova taxele de retur si taxele vamale sunt suportate integral de catre client.

CONDITII DE RETUR VALABILE PENTRU ACHIZITIILE DIN MAGAZINE