Harta de Drumetie- Muntii Harghitei MN21

18100 Lei
In Stoc
Vezi disponibilitate magazine
Data adaugare
199785
Cod producator
-
Barcode
5948490930412

Muntii Harghitei este o grupa montana din Carpatii Orientali, fiind delimitati la nord de Muntii Gurghiului prin Valea Sicasau si Pasul Sicas (Liban), de Depresiunea Giurgeului si de Muntii Giurgeului prin Pasul Gretes; la est de Depresiunea Ciucului; la sud de Depresiunea Bixad, de Muntii Baraolt prin Pasul Hatod, de depresiunile de mici dimensiuni intracolinare: Batanii, Baraolt, Varghis, dupa care de Muntii Persanii prin Valea Varghisului; la vest de Valea Homorodul Mic, de depresiunile de mici dimensiuni intracolinare: Vlahita, Capalnita, Zetea si Valea Tarnava Mare.

Muntii Harghitei din punct de vedere geologic este alcatuit din aglomerate vulcanice alternand cu orizonturi subtiri de roci sedimentare (care se gasesc mai mult in craterele masivului si in Caldera Luci), iar creasta principala este alcatuita dintr-o masa imensa de andezite cu piroxeni si amfiboli, piroclastite si andezite bazaltoide. Cele mai importante varfuri din masiv sunt: Vf. Harghita Madaras 1.800 m, Vf. Harghita Ciceu 1.764 m, Vf. Fertau 1.589 m, Vf. Muntele Cucu 1.557 m.

Cele mai importante atractii turistice a masivului sunt: rezervatiile naturale de tip mlastini si turbarii cu flora si fauna specific a mlastinilor oligotrofe: Mohos (cel mai extins ca suprafata), Lacul Dracului, Dumbrava Harghitei, Luci, Büdös, Paraul Minei. Se poate amintii si Lacul Sf. Ana, singurul lac in crater vulcanic din tara. Si nu in ultimul loc bogatia masivului in izvoare minerale si baile bazate pe aceste izvoare (numite si bazine cu borviz).
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.

Zonele Harghita Madaras, Harghita-Bai, Muntele Ciomatu apar la o scara de 1 : 25 000, iar zona Cheile Varghisului apare la o scara mai detaliata: 1 : 10 000.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp etc. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta. Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea.

Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.

Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntilor Harghitei, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.

Mai multe informati
ProducatorMuntii Nostri
Barcode5948490930412
Scrie propriul review
Numai utilizatorii inregistrati pot sa scrie review-uri. Logheaza-te sau creeaza un cont

Iti mai recomandam si