Harta de Drumetie- Muntii Bihorului, Platoul Padis MN17

18100 Lei
Stoc Limitat
Vezi disponibilitate magazine
Data adaugare
199781
Cod producator
-
Barcode
5948490930337

Muntii Bihorului se desfasoara in zona centrala a Muntilor Apuseni, fiind delimitati in partea nordica de Muntii Vladeasa, in partea nord-estica de Muntii Gilau, in partea estica de Muntele Mare, in partea sudica si sud-estica de Muntii Metaliferi, in partea vestica de Muntii Codru Moma, iar in nord-vest de Depresiunea Beius.

In Muntii Bihorului, se gasesc numeroase chei, pesteri, ponoare si izbucuri, aceasta zona a tarii numarandu-se printre cele cu cel mai dezvoltat relief carstic. Cea mai mare altitudine a acestor munti, de 1849 metri, se inregistreaza in Varful Cucurbata Mare, cunoscut si ca Varful Bihor. Pe langa cel mai inalt varf al masivului, alte piscuri ce atrag atentia pasionatilor de drumetie sunt: Varful Cucurbata Mica, Varful Piatra Graitoare, Muntele Gaina Cruce.
Exista de asemenea in aceasta zona si cateva atractii naturale renumite, precum: Cetatile Ponorului, Pestera Ghetarul de la Scarisoara, Pestera Ursilor, Pestera Ghetarul de la Vartop, Cetatea Radesei, Platoul carstic Lumea Pierduta sau Groapa Ruginoasa. Tot aici, pot fi vizitate si alte obiective, mai putin cunoscute, insa cu un potential incantator: Pestera Poarta lui Ionel, Pestera Portile Bihorului, Cheile Ordancusei, Cascada Varciorog sau Cascada Patrahaitesti.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.

Platoul Padis apare la o scara mai detaliata: 1 : 25 000.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp etc. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta. Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea.

Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.

Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntilor Bihorului, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.

Mai multe informati
ProducatorMuntii Nostri
ColectieCarryover
Barcode5948490930337
Scrie propriul review
Numai utilizatorii inregistrati pot sa scrie review-uri. Logheaza-te sau creeaza un cont

Iti mai recomandam si