Harta de drumetie - Muntii Trascau MN10

18100 Lei
In Stoc
Vezi disponibilitate magazine
Data adaugare
199740
Cod producator
-
Barcode
5948490930160

Muntii Trascaului sunt o grupa montana a Muntilor Apuseni, apartinand lantului muntos al Carpatilor Occidentali. Cel mai inalt varf este Dambau (1.369 m).
Muntii sunt dispusi intre Valea Ampoiului la sud si la nord Valea Racilor sau Turenilor, nordul lor fiind dispus in judetul Cluj, restul masivului se afla in judetul Alba.Fara sa atinga inaltimea intalnita in alte grupe ale Carpatilor Romaniei, Muntii Trascaului reprezinta, totusi, o unitate extrem de diversificata ca peisaj, cu un remarcabil potential turistic, doar in parte valorificat pana in prezent. In ciuda faptului ca au inaltimi sub 1.400 m, acestia sunt destul de impunatori, mai ales cand sunt priviti din Culoarul Muresului, de unde-si dezvaluie un profil crenelat, cu acel aer de atragatoare salbaticie.

Calatorul ajuns in imparatia de culmi, de creste sau platouri, intrerupte neasteptat de vai prapastioase, intalneste, la tot pasul, privelisti de o frumusete aparte. In timp ce in nordul si in sudul acestei uriitati montane asezarile apar doar pe vai si in cadrul depresiunilor, in partea centrala a Muntilor Trascaului satele si catunele urca pana sus pe coama lor, risipindu-se pe crestele muntilor. Natura a inzestrat spatiul carpatic al Trascaului cu numeroase locuri interesante nu numai din punct de vedere stiintific, dar si turistic, numele unora avand deja o mare rezonanta, precum cheile Turzii, Turenilor, Rametului, Galditei, Intregaldelor, Cetii, Aiudului, Ampoitei, apoi masivele calcaroase Bedeleu si Ciumerna, Coltii Trascaului si Piatra Cetii, pesterile Huda lui Papara, Poarta Zmeilor, Bisericuta, Liliecilor, marea dolina Vanatara, o serie de defilee ca cele ale Ariesului, Iarei, Hasdatelor etc., pentru a nu aminti decat cateva dintre ele.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp etc. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta. Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea.

Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.

Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntilor Trascau, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.

Mai multe informati
ProducatorMuntii Nostri
ColectieCarryover
Barcode5948490930160
Scrie propriul review
Numai utilizatorii inregistrati pot sa scrie review-uri. Logheaza-te sau creeaza un cont

Iti mai recomandam si