Harta de Drumetie - Muntii Cozia MN18

18100 Lei
In Stoc
Vezi disponibilitate magazine
Data adaugare
199782
Cod producator
-
Barcode
5948490930368

Masivul Cozia se inalta pe stanga raului Olt, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti si reprezinta o asociere de culmi aproape radiale ce se desprind din Varful Cozia (Ciuha Mare) alcatuind un masiv unitar, un monolit stancos, in partea central-sudica a Carpatilor Meridionali.

Este limitat in nord de Depresiunea Lovistei, in est de raul Topolog, in sud de dealurile subcarpatice ale depresiunii Jiblea-Calimanesti si in vest de raul Olt. Intre aceste limite masivul atinge altitudini ca: Varful Cozia (Ciuha Mare) 1667 m, Varful Ciuha Mica 1627 m, Varful Durduc 1504 m si Varful Bulzu 1565 m.
Masivul Cozia se prezinta ca o cuta anticlinala, cu o serie de cute secundare pe flancul sudic. Din punct de vedere geologic, Masivul Cozia are o structura interesanta. In realitate, apartine zonei sisturilor cristaline ale Carpatilor Meridionali, iar depresiunile la marginea masivului sunt alcatuite atat inspre sud cat si inspre est, pe suprafete apreciabile din roci tertiare, dar totusi cea mai mare parte a regiunii centrale a Coziei este alcatuita din grano-gnaise cu ochiuri mari de microclin, asa zisul gnais de Cozia.

Geologia masivului a ajutat sa se formeze aici obiective turistice naturale specific Coziei: chei/defilee ca Defileul Oltului; zone stancoase: Poarta de Piarta, Pietrele Rosiei, Poarta Stanisoarei, Prapastia Gardului, Gradina Zmeilor, Muchia Foarfecii; cascade: Cascada Gardului, Cascada Urzicii. Tot in masiv si in jurul masivului au gasit loc manastiri ortodoxe ca: Manastirea Intrarea Maicii Domnului in Biserica (Manastirea Turnu), Manastirea Mare Mucenic Gheorghe (Manastirea Stanisoara), Manastirea Sfanta Treime (Manastirea Cozia), Schitul Nasterea Sf. Ioan Botezatorul (Schitul Cozia Veche).
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp etc. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta. Umbrirea si curbele de nivel scot in evidenta relieful, usurand orientarea.

Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.

Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Masivului Cozia, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.

Mai multe informati
ProducatorMuntii Nostri
Barcode5948490930368
Scrie propriul review
Numai utilizatorii inregistrati pot sa scrie review-uri. Logheaza-te sau creeaza un cont

Iti mai recomandam si